De even-geen-kerstmuziek play-in

Op zondag 8 december a.s. organiseert Harmonie Orkest Zoetermeer voor het eerst de “even-geen-kerstmuziek” play-in!

Veel muzikanten zijn in november en december volop bezig met het instuderen van kerstrepertoire. Zo ook de muzikanten van Harmonie Orkest Zoetermeer, maar om te zorgen voor wat muzikale afwisseling organiseren wij de “even-geen-kerstmuziek” play-in!

Voor deze play-in nodigen wij alle muzikanten uit die zin hebben om muziek te maken in dit orkest-voor-een-dag. We hebben een leuk en uitdagend repertoire klaar staan. Inderdaad, zonder kerstmuziek. De dirigent van deze play-in is Jurgen van Groningen Schinkel.

We starten om 10.00u uur met de repetitie en sluiten de play-in om 16:00 uur af met een kort concert waarin we gaan laten horen wat we die dag bereikt hebben. Na het concert is er gelegenheid voor een drankje.

De kosten voor deze dag zijn: € 15,- per muzikant (bij binnenkomst contant te voldoen). Naast een gezellige dag en de benodigde bladmuziek krijg je ook koffie/thee en een lunch. Het afsluitende concert is gratis te bezoeken, dus nodig zeker je vrienden, familieleden en kennissen uit!

Veel gestelde vragen…

Het orkest heeft een uitgebreide symfonisch blaasorkest bezetting waarin plek is voor de volgende instrumenten:

Houtblazers: piccolo, dwarsfluit, hobo, althobo, fagot, esklarinet, klarinet, altklarinet, basklarinet, altsax, tenorsax, baritonsax

Koperblazers: hoorn, bugel/flugelhorn, trompet, trombone, euphonium, bariton, tuba, bastuba

Slagwerk: pauken, drums, percussie en melodisch slagwerk (xylofoon, klokkenspel)

Snaarinstrumenten: cello en contrabas

We gaan aan de slag met een uitdagend werk van de Portugese componist Carlos Marques: Artis Calambria. Daarnaast komt een afwisselend, maar minder vaak gespeeld stuk van Kees Vlak op de lessenaar: La Cittadella. Met een arrangement door Warren Barker van Les Miserables staat ook een musicalstuk op het repertoire. Daarnaast spelen we ook wat kortere werken, maar die blijven nog even een verrassing…

Deze play-in is geschikt voor iedereen met minimaal HaFaBra B speelniveau. Twijfel je of je kan meedoen? Neem dan contact met ons op. We kijken dan samen naar de mogelijkheden.

Nee, iedereen die het niveau aan kan, is van harte welkom! Wel vinden we het belangrijk dat muzikanten tot 12 jaar een begeleider hebben die meespeelt tijdens de play-in.

Via het aanmeldformulier onder op deze pagina!

Ja, dat hoeft geen probleem te zijn, maar laat het ons wel vooraf even weten! Ook als je al voor het afsluitende concert weg gaat, kan je gewoon meedoen, maar willen we dat wel graag vooraf weten.

Twee weken voor de play in krijg je een link toegestuurd waar je jouw partijen kan downloaden en printen. Heb je geen printer of lukt er iets niet? Neem contact op met de organisatie.

Neem even contact op met de organisatie, dan bespreken we de mogelijkheden!

Neem contact op met de organisatie! Je kunt ons bereiken via: playin@harmonieorkestzoetermeer.nl

Locatie

De play-in en het afsluitende concert worden gehouden in het verenigingsgebouw MusicDome. Het adres is v.d. Hagenstraat 22d, 2722 NT Zoetermeer, in het Van Tuyll-sportpark. De ingang is rechts naast het restaurant “Bijou”. Boven de deur hangt een bord “MusicDome”. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid voor de deur.

Aanmelden play-in – 8 december 2019

Je kunt je helaas niet meer aanmelden voor de play-in. Wil je een volgende keer meedoen? Stuur dan een mailtje naar playin@harmonieorkestzoetermeer.nl

Wil je komen luisteren naar het eindresultaat van de play-in? Het gratis toegankelijke concert start om 16:00 uur en wordt gehouden in de zaal waar we de hele dag repeteren: MusicDome – v.d. Hagenstraat 22d, 2722 NT Zoetermeer.